goedkoop sim only

De goedkoopste manier om te bellen

Er is een groep mensen in Nederland die een telefoon heeft puur om bereikbaar te zijn. Niet iedereen zit namelijk de hele dag in zijn of haar smartphone te kijken. Dat is logisch. Deze groep wil gewoon zo nu en dan kunnen bellen, een SMS versturen en eventueel op internet om berichtjes te plaatsen op sociale media. Wat is de goedkoopste manier om dit te doen? In het artikel van vandaag gaan we het daar eens over hebben.

Alleen een sim kaart

goedkoop sim onlyAls mensen aan een mobiele telefoon abonnement denken, dan denken ze meestal aan een abonnement waar een telefoon bij zit. Heel lang is dit ook de standaard geweest, je betaalde dan een vast bedrag en de provider deed de telefoon erbij. Er werd zelfs nog wel eens geadverteerd dat de telefoon ‘gratis’ zouden zijn. Dit is echter niet het geval. Je betaalde dit uiteindelijk gewoon zelf. In feite een soort van verkapte lening of koop op afbetaling.

Als je kiest voor een Sim Only abonnement, dan betaal je enkel en alleen voor je bundels. Tegenwoordig is dat dus niet alleen maar belminuten, je kunt ook een databundel afsluiten om met je mobiele telefoon op internet te kunnen gaan. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Je kunt het goedkoopste Sim Only abonnement al afsluiten voor €3,- per maand. Dit is dan wel zonder een databundel, die kun je er uiteraard nog bij afsluiten.

Je eigen telefoon

Het is natuurlijk erg voordeliger om op deze manier en abonnement af te sluiten. Het feit dat je niet voor je telefoon betaald zorgt ervoor dat het zo goedkoop is. De andere kant is uiteraard dat je zelf voor een telefoon moet zorgen. In veel gevallen kun je de huidige telefoon die je nu hebt hiervoor gebruiken. Als deze wat langzaam geworden is, dan kun je een reset uitvoeren, zodat deze weer naar de fabrieksinstellingen terug kan worden gezet. Ook kun je een nieuw toestel kopen of kijken of er tweedehands iets moois te koop is. Zo bespaar je op de lange termijn echt flink wat centjes.