WA verzekering bedrijf

Heb jij een WA verzekering voor je bedrijf?

Ben jij als ondernemer goed verzekerd? Misschien is dit iets waar je niet zo over nadenkt, maar toch is het erg belangrijk! Of je nu een MKB bedrijf hebt, of als zelfstandige werkt er zijn verschillende soorten verzekeringen die je kunt afsluiten voor je bedrijf. Van een verzekering voor het verzekeren van inkomen tot het afdekken van bepaalde risico’s.

WA verzekering bedrijfEr zijn dus veel verschillende verzekeringen, maar de verzekering die je niet mag missen is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor je onderneming. Hier kun je als ondernemer simpelweg niet zonder. Er zijn echter nog een hoop ondernemers die deze verzekering niet hebben. Hier worden schades die je bijvoorbeeld bij een klant maakt vergoed. Om hoge potentiële kosten te voorkomen voor je onderneming is het dan ook aan te raden om dit af te sluiten. De premies vallen over het algemeen mee. Je gaat toch ook niet zonder verzekering de auto in stappen, zie het als een wa verzekering voor een bedrijf afsluiten. Daar is het eigenlijk goed mee te vergelijken.

Zaken doen met particulieren

De schades die je gedurende je werkzaamheden vanuit je bedrijf maakt kunnen enorm oplopen. Als je veel met andere grote bedrijven als opdrachtgever werkt kan er veel schade ontstaan. Je hebt bijvoorbeeld schade gemaakt door iets om te stoten. Doet jouw bedrijf alleen maar zaken met particulieren? Ook dan moet je dit zeker overwegen. Want ben je over de vloer bij particulieren, dan kunnen er ook verschillende problemen ontstaan door een ongelukje. Misschien stoot je wel iets om van hele grote waarde door jouw werkzaamheden. Ben je niet verzekerd, dan draai je hier zelf voor op.

Maar niet alleen op locatie bij opdrachtgevers kan er een ongelukje gebeuren, natuurlijk ook in je eigen kantoorpand is dit mogelijk. Je moet dan natuurlijk wel een eigen pand hebben of huren. Je kunt dan denken aan letselschade doordat iemand bijvoorbeeld valt. Een klant kan vallen door iets dat u heeft nagelaten. Het is mogelijk dat uw business aansprakelijk is voor een ongeluk dat op uw grond of in uw pand gebeurd is. Daarnaast kan iemand struikelen over een losliggende draad van een computer of iets dergelijks in uw bedrijf. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering sluit u af om dit soort dingen af te dekken.