wateroverlast

Lekkage in het dak waardoor water de woning in komt

Er bestaan een groot aantal manieren waarop vocht de woning binnen kan dringen en schade kan veroorzaken. Een lekkage in het dak is een van de meest voorkomende oorzaken van vochtschade in het huis.

Wateroverlast

wateroverlastEen klein gaatje ergens in het dak kan al snel leiden tot een enorme hoeveelheid wateroverlast. Zeker bij extreme weersomstandigheden is de schade dan aanzienlijk te noemen. Vocht trekt in plafonds of muren en creëren voor schimmels, bacteriën en bepaalde virussen ideale condities om in te leven en te groeien, ook wel waterinfiltratie genoemd.

Hierdoor is je volledige muur, plafond of vloer voor je het weet bedekt onder bijvoorbeeld een forse laag schimmel. Dit is uiteraard zeer slecht voor het aangetaste materiaal en brengt een hoop gevaren met zich mee. Vochtproblemen lijken vaak op het eerste gezicht minder serieus dan ze in werkelijkheid zijn. Maar na een bepaalde tijd kan vocht grote stukken in je huis aantasten en verslechtert de staat van het huis behoorlijk.

Binnendringend vocht

Problemen met binnendringend vocht moeten dan ook zo snel mogelijk verholpen worden. Bij een lekkage in het dak is het vaak een kwestie van het gat dicht laten maken en de opgelopen vochtschade zo snel mogelijk te verhelpen. Wanneer je hier tijdig bij bent, kan de schade vaak ongedaan gemaakt worden en is er geen risico op verdere verslechtering van de muren, plafonds of vloeren. Met het oog op de snelle groei van bijvoorbeeld schimmels is dit zeker geen overbodige luxe en kan je er niet vroeg genoeg bij zijn.