payroll werkgever

De voordelen van payroll voor jou als ondernemer

Als ondernemer zijn er een groot aantal voordelen verbonden aan het gebruiken maken van een constructie door middel van payroll. Door een payroll aanbieder in dienst te nemen zal je als onderneming niet meer juridisch als werkgever van jouw personeel worden gezien.

Werkgever

payroll werkgeverHierdoor zullen bijvoorbeeld alle risico’s die horen bij het werkgeverschap niet meer op jou van toepassing zijn en zul je een hoop meer vrijheid genieten op dit onderdeel.

Zo zal de flexibiliteit waarmee je personeel kan regelen voor jouw onderneming drastisch toenemen, waardoor je wel zelf nog de controle houdt over wie je inhuurt. De payroll kosten kunnen meevallen. Om de grootste voordelen te benoemen zijn ze hieronder voor het gemak even op een rijtje gezet:

  • Geen last meer van alle administratieve rompslomp: Door het inhuren van een payroll aanbieder heb je zelf geen verantwoordelijkheid meer om de salarisadministratie en algemene personeelsadministratie op orde te hebben. Alle zaken omtrent pensioenen, uitbetaling van salarissen en vakantietoeslagen worden voor jou geregeld.
  • Vaste kosten: Je weet als onderneming van tevoren hoeveel je betaalt aan loonkosten. Dit zal bijvoorbeeld niet kunnen afwijken als gevolg van ziekteverzuim of het betalen van ontslagvergoedingen. Als het ware neemt de payroll aanbieder deze risico’s dus over.
  • Flexibiliteit: Als onderneming kan je vrij gemakkelijk switchen van personeel wanneer deze niet de verwachte prestatie leveren. Het beëindigen van de payroll Deventer overeenkomst vergt veel minder tijd en moeite dan bij het ontslaan van een zelf ingehuurde werknemer.