Meer merken willen in bushokjes gaan adverteren

Hoe je het ook wendt of keert, vroeg of laat willen bedrijven reclame maken in bushokjes. De bakkerij op de hoek wil zichtbaar zijn in 10 bushokjes in de buurt, de grote multinational wil door het hele land zichtbaar zijn. Of je nu groot of klein bent, het gaat om zichtbaar zijn.

Adverteren in bushokjes is een zeer effectieve manier om er zeker van te zijn dat jij zichtbaar bent, voor voetgangers en fietsers, OV-gebruikers en automobilisten.

In stedelijke gebieden, en dan met name in de grotere steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag valt er met abri’s een enorm bereik te behalen. Maar ook in kleinere steden of dorpen kan reclame in bushokjes een betaalbare manier zijn om een boodschap over te brengen op je doelgroep.

Bereik adverteren in bushokjes

Het bereik wat je kunt genereren door te adverteren in bushokjes is volledig afhankelijk van je budget. Is je budget oneindig dan kan je nagenoeg heel Nederland bereiken, is je budget wat kleiner dan zal je dit terugzien in bereikcijfers. Wanneer je een voorstel opvraagt krijg je altijd een indicatie van het te behalen bereik, zo kun jij een weloverwogen keuze maken of je dat voldoende vindt.

Wat kost adverteren in een bushokje?

Tot voor kort hielden we als vuistregel aan dat één vlak gemiddeld €75 per week kost, met uitschieters naar boven en beneden. Echter zien we de laatste tijd dat de vakprijzen, met name in de grote steden flink zijn gestegen. De reden hiervoor is dat er veel meer vraag is dan aanbod, bedrijven kiezen er massaal voor om buitenreclame in te zetten. Voor de laatste tarieven is het daarom altijd slim om een offerte op maat op te vragen. Dan weet jij precies waar je aan toe bent en wat het kost op zo’n locatie waar de bus stopt.

De geschiedenis van de abri

De oorsprong van de abri ligt in Frankrijk, het woord abri komt dan ook van het Franse woord abriter. De betekenis van abriter is beschutten, de betekenis van abri is een beschutte wachtruimte. Als we het vroeger hadden over abri’s hadden we het dan eigenlijk ook over de bushokjes en niet over de posters, maar inmiddels staat het woord abri bijna synoniem aan bushokje adverteren.

Waar kan ik adverteren op abri’s?

Simpel: overal in Nederland, zelfs in de kleinste dorpen waar maar een paar honderd inwoners wonen is er meestal wel een bushokje te vinden met daarin de mogelijkheid om te adverteren. Heb jij een specifiek bushokje op het oog? Geen probleem, het is mogelijk om jouw poster precies in dat bushokje op te hangen.