Een mobiel pinapparaat is voordeliger dan ooit 

Als ondernemer heb je tegenwoordig geen excuus meer als mensen niet met pin bij je kunnen betalen. Een mobiel pinapparaat is voordeliger dan ooit. Dus of je nu een café met terras runt, op festivals broodjes hotdog verkoopt of op beurzen en evenementen staat: zonder mobiel pinapparaat mis je klanten.  

Vast net niet meer noodzakelijk voor werking pinautomaat 

Voorheen kon pinnen alleen als het pinapparaat verbonden was met het vaste net. De data van de betaling werd via die kabel verstuurd. Tegenwoordig kan mobiel en dus draadloos pinnen op verschillende manieren. Je kunt gebruik maken van een bestaand wifi netwerk, je kunt kiezen voor 4G en zelfs een bluetooth verbinding met een ander apparaat behoort tot de mogelijkheden. Hier kan leverancier paqar pinapparatuur voor leveren. 

Al beschikbaar vanaf een paar tientjes 

Een mobiel pinapparaat schaf je tegenwoordig al voor een paar tientjes aan. Hierbij kun je kiezen voor een los toetsenbord of je mobiele telefoon gebruiken voor het invoeren van de pincode. Uiteraard moet je er wel rekening mee houden dat je ook betalingskosten hebt per pintransactie. Dat kan gaan om een percentage van het bedrag dat gepind wordt, maar er zijn ook partijen die met een vast bedrag per transactie werken. Het is dus goed om voor jezelf na te gaan wat het voordeligste is: bij kleinere bedragen is een percentage vaak voordeliger en bij grotere bedragen een vast bedrag.  

Omdat de aanschaf van een mobiel pinapparaat nog nooit zo voordelig was, weet je zeker dat je geen klanten meer misloopt omdat ze bij jou niet kunnen pinnen. Mensen hebben tegenwoordig bijna geen contant geld meer bij zich, dus jij als ondernemer mist dan omzet. Dat hoeft niet meer als je een mobiel pinapparaat hebt.