Staat er een rechtszaak voor de deur? Overweeg eerst een mediator 

Bevind je jezelf op het moment in een bepaald conflict dat dreigt uit te lopen op een rechtszaak? Dan is het wellicht verstandig om dit voortijdig op te lossen door gebruik te maken van een mediator.  

Veel geld 

Rechtszaken kosten handenvol geld en kunnen jou en de tegenpartij onnodig op flinke kosten jagen. Door een mediator Heerlen in te huren, kun je op een productieve manier toenadering zoeken tot de andere partij en op basis van een open en eerlijk gesprek tot een uitkomst komen. Een mediator is gespecialiseerd in het opstarten van een gesprek tussen twee partijen die op het moment een bepaald conflict met elkaar aan het uitvechten zijn. Als het proces van een mediator succesvol verloopt, dan zorgt hij of zij ervoor dat beide partijen hun volledige verhaal kunnen doen en zal dit ertoe leiden dat beide partijen een beter beeld krijgen van het standpunt van de ander.  

Voorwaarden 

Deze waardevolle informatie kan verkregen worden als beide partijen voldoen aan de voorwaarden die het inhuren van een mediator met zich meebrengen. Het is namelijk van belang dat beiden een de vertrouwelijkheid van de benoemde informatie waarborgen en dat er vrijwillig wordt meegewerkt aan het op gang brengen van een gesprek. In tegenstelling tot een rechtszaak, waar je wordt gedwongen om deel te nemen, is dit bij een mediation houten niet het geval. Dit werkt op vrijwillige basis. Zo kan bij een waardevolle deelname dus in een mum van tijd tot een oplossing worden gekomen, waardoor er een hoop tijd en moeite bespaard blijft.